„Λάζος“, ένα προσωνύμιο με μεγάλη φήμη και ιστορία.

Λάζος & Λάζενα

Ο Αναστάσιος Παρασύρης που γεννήθηκε στα Ζωνιανά το 1911. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός στον τόπο μας και όχι άδικα. Άνθρωπος χαρισματικός , έξυπνος, δραστήριος πάντα πρόθυμος να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη…Το σπιτικό του πάντα ζεστό και φιλόξενο δεν αρνήθηκε ποτέ σε άνθρωπο την φιλοξενία. Αυτές οι αρετές του εκτιμήθηκαν πάρα πολύ από τους συγχωριανούς του που επι τριάντα συναπτά έτη τον εξέλεγαν πρόεδρο στο χωριό τους.

Το όνομα του παραμένει ακόμα και σήμερα ζωντανό στις μνήμες των ανθρώπων που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν κι ας έχει φύγει για τη γειτονιά των αγγέλων εδώ και πολλά χρόνια.

Θα ήταν μεγάλη παράληψη αν δεν γινόταν αναφορά στο πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του Λάζου, τη σύζυγο του, Ανδρονίκη Μαυρογιάννη, μια δυναμική γυναίκα που στάθηκε διπλα του, υποστηρίζοντας τον, σε όλα του τα βήματα του και ενθαρρύνοντας τον μπροστά σε κάθε πρόκληση.

Ο Λάζος και η Λάζενα ήταν οι γονείς της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, Δρ. med. Αργυρή Παρασύρη Μπάουερ.

Η κυρία Δρ. Αργυρή Παρασύρη-Μπάουερ σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και εξασκεί από τότε εκεί με μεγάλη επιτυχία το επάγγελμα της, στο ιδιωτικό ιατρείο που ίδρυσε στην πόλη αυτή. Ο σεβασμός, η εκτίμηση στο έργο των γονέων της και η αδυναμία που τους είχε και τους έχει, την οδήγησε στο να δημιουργήσει το ξενοδοχείο Λάζος στον τόπο τους, τιμώντας με τον τρόπο αυτό την μνήμη τους.

Η ιδέα αυτού του ξενοδοχείου βασίστηκε στην φιλοξενία που χαρακτήριζε το σπιτικό του Λάζου και ο στόχος της ιδιοκτήτριας δεν ήταν ούτε η υπερβολική πολυτέλεια ή τα αυτοματοποιημένα μοντέρνα συστήματα που δεν επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, αλλά η συνέχεια της φιλοξενίας όπως την γνώρισε και την έζησε από το Λάζο.

Η μικρή αυτή μονάδα είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί με πολύ αφοσίωση, αγάπη, σεβασμό προς τον πελάτη και εχει ως στόχο την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.