Παραλίες Μπαλίου

Tο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Μπαλί βρίσκεται σε ένα μεγάλο κόλπο 30χλμ ανατολικά από το Ρέθυμνο και 43χλμ δυτικά από το Ηράκλειο. Δίπλα από το Μπαλί περνάει η Εθνική Οδός Ηρακλείου- Ρεθύμνου, κάνοντας την πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος του νησιού πολύ εύκολη. Είναι ιδανικό για ήρεμες διακοπές, για οικογένειες και ζευγάρια. Το Μπαλί έχει τέσσερις κόλπους, στους οποίους σχηματίζονται παραλίες με άμμο και πράσινα νερά. Οι παραλίες είναι σχεδόν πάντα ήρεμες, καθώς ο προσανατολισμός τους είναι δυτικός. Όλες είναι κατάλληλες για παιδιά και καλά οργανωμένες. Επίσης, μέσα στη θάλασσα υπάρχουν αρκετές πηγές που δροσερεύουν το νερό.

Παραλίες Πανόρμου

Το Πάνορμο Μυλοποτάμου βρίσκεται περίπου 20 χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου. Είναι ένα ήσυχο τουριστικό θέρετρο, το οποίο έχει αναπτυχθεί έντονα τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει απωλέσει την παραδοσιακή του μορφή. Σε αυτό έχει συντελέσει η γραφικότητα του χωριού, οι όμορφες αμμουδιές που βρίσκονται στο χωριό και η εύκολη πρόσβαση μέσω της Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
Στο Πάνορμο υπάρχουν ουσιαστικά δύο μεγάλες παραλίες και κάποιες μικρότερες. Όπως υποδεικνύει και το όνομα του, το Πάνορμο είναι ένα φυσικό λιμάνι με ήρεμα νερά.

Παραλίες Σπηλιές


H παραλία της Κιτρένωσης, γνωστή ως Σπηλιές ή Του Μαλιού το Ρυάκι βρίσκεται 15 χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου, στην αρκετά απόμερη περιοχή του Λατζιμά, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Σκαλέτας και πριν το Γεροπόταμο. Είναι σχετικά άγνωστη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην εθνική οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου. Η παραλία σχηματίζεται στον μυχό ενός μικρού κόλπου με βότσαλο και πεντακάθαρα βαθειά νερά, που προστατεύεται από ψηλούς κατακόρυφους βράχους.
Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι οι μεγάλες σπηλαιώσεις στα βράχια της παραλίας. Πίσω από το αριστερό άκρο (και από το δυτικό), υπάρχουν πολλές σπηλιές με βράχους σε μοναδικούς σχηματισμούς. Εκεί βρίσκει καταφύγιο η απειλούμενη με εξαφάνιση Μεσογειακή Φώκια. Στην άγνωστη αυτή παραλία προσφέρονται ομπρέλες και υπάρχει μια μικρή καντίνα.